В 12.02 ч. настъпва астрономическата зима! Облачно време, температурите между 3 и 8 градуса

Днес, в 12.02 ч., настъпва астрономическата зима. Коледната седмица ще започне с мрачно и облачно време в цялата страна. На места – с по-голяма вероятност в източните райони – ще преръмява. А на Североизток в Предбалкана ще прехвърча сняг. Слънцето ще се показва на Югозапад, съобщава Нова ТВ. В понеделник и във вторник температурите в топлата част на деня ще се запазят в познатия от последните дни диапазон между 3 и 8 градуса. Сутрините ще са мразовити и мъгливи със стойности на термометрите на някои места около нулата. Осезаем вятър не се очаква. В средата на седмицата слънцето ще покаже с разкъсване на дългия мъглив цикъл. Дневните температури ще тръгнат нагоре, като най-вече в Северна България термометрите ще достигнат до 15 градуса. Вятърът ще се усилва предимно в планините. Така на Бъдни вечер почти в цялата страна времето ще се усеща като пролетно.

От Коледа до Стефановден страната ни ще попадне под влиянието на студен атмосферен фронт, който ще преминава от Северозапад на Югоизток, а междувременно по Адриатическото крайбрежие ще се формира област с ниско атмосферно налягане.

Още в петък следобед и привечер от Северозапад ще започнат валежи от дъжд, които с падането на температурите ще преминават в сняг. През почивните дни се очакват снеговалежи с различен интензитет на много места в страната. Към днешна дата моделите за прогнозиране предричат нова снежна покривка в Стара планина и масиви на югозападна България до 15-20 сантиметра с най-големи количества в Родопите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *