Refan-728×90-July-2019

Натурални начини за боядисване на белите коси

Белите коси са един от най-големите ужаси за повечето жени. Не всяка дама обаче желае да боядисва косата си и да я уврежда. Ако предпочитате натуралния цвят на косата си, вероятно сте в безизходица как да прикриете белите коси.
На помощ идват някои натурални методи за оцветяване на побелялата коса. Ето ги и тях:

Кафе
Кафето има свойството да оцветява побелелите косми. За да ги потъмните, направете голяма чаша много силно кафе. За по-сигурно сварете около 200 г кафе в тенджера с 500 мл вода. Ще се получи много наситена течност. Изчакайте я да изстине. Нанесете обилно върху побелелите участъци. Увийте косата с шапка за душ и оставете кафето да действа час-два. Изплакнете косата, за да премахнете кафето от нея. Измийте с шампоан.

Черен чай
Подобно на технологията с кафето, черният чай може да ви помогне срещу белите коси. Сварете наситена отвара от черен чай в 500 мл вода. Оставете чая да се охлади до стайна температура. Намокрете косата обилно. Увийте и изчакайте да подейства час-два.

Орехови черупки
Който е вадил орехови ядки от черупките им знае колко силно боядисват те. Ето защо могат да ви помогнат в оцветяването на белите ви коси. Подходящи са за кестеняв естествен цвят.
Сварете счупените черупки от орехи във вода. Колкото повече са черупките, толкова по-добре. Отново изчакайте отварата да се охлади преди да нанесете върху косата. Увийте и изчакайте час или два преди да измиете.

Къна
Разбира се, къната е друго сигурно натурално средство за боядисване на косата. Тя е най-употребяваната алтернатива на боите за коса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *