„Нафтата“ се надигна в дебюта на най-успешния национален треньор, наставникът на разложани Бл. Катранджиев: Не мислех, че ще завършим така

Шампионът „Нефтохимик“ се надигна в дебюта на най-успешния национален треньор Мартин Стоев и отвя „Пирин“ /Рз/ в неговата зала „Септември“ с 3:0 /25:19, 25:19, 25:23/. Загубата, която изхвърли разложани от лелеяното място в топ 8, изненада наставника Благовест Катранджиев. „Не мислех, че ще завършим така. Влязохме много трудно в мача, играхме с много грешки срещу силен съперник, който стоеше по-добре на игрището и заслужено ни победи. Още в началото, вместо ние да ги затрудним с начален удар, те го направиха. Когато такъв отбор направи разлика, трудно се връщаш. Важното е занапред да сме здрави, защото сме отбор, който няма много опции на реезервната скамейка. Спадът в играта ни през първия дял от първенството се дължи именно на контузии. Целта ни участие в плейофите“, коментира предводителят на пиринци, на които в неделя предстои тежко гостуване на „Левски“. На обратния полюс бе настроението в лагера на бургазлии. „В тази зала се поема трудно, въпреки това се справихме. Сервисът ни беше на ниво, но също така и посрещането. Дойдох в този отбор, за да стана шампион, винаги се боря само за победа“, заключи М. Стоев, който пое „нафтата“ няколко дни преди визитата в планинското градче.

Интрига в двубоя имаше само в третия гейм. Миналия през Разлог Розалин Пенчев провокира бившите си съотборници с невъздържани реакции и получи червен картон, но стана топ реализатор на мача с 19 т. и страхотните 5 аса. Приза за най-полезен играч обаче отиде за Бранимир Грозданов, който добави 17 т. за успеха. В домакинското поле Мариян Наков наниза 16 т., а капитанът Радослав Попов завърши с 10.

„ПИРИН“ /РЗ/: Николай Манчев-3, Мариян Наков-16, Радослав Попов-10, Кристиян Алексов-9, Стилиан Делибосов-1, Костадин Гаджанов-3, Дафин Коцаков-либеро (Теодор Каменов).

„НЕФТОХИМИК“: Светослав Станков-5, Иван Раич-11, Бранимир Грозданов-17, Розалин Пенчев-19, Венцислав Рагин-5, Красимир Георгиев-2, Николай Тодоров-либеро (Стеван Симич, Виктор Недялков, Ясен Петров, Симеон Добрев-либеро).

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *