Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Нахут яхния

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 ч.ч. нахут
1-2 с.л. олио
1-2 моркова
1 гл.стар лук
1,5 ч.л. сол от средно големите
1 ч.л. сух джоджен или пресен
1 ч.л. червен пипер
1 червена или зелена пиперка1,5 с.л. брашно
200 г доматено пюре

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нахутът накисвам от предният ден, около 12 до 16 часа. Изливам няколко пъти водата, в която накисвам нахута. Слагам го в тенджерата под налягане, наливам вода до средата на съда, добавям олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета моркови, солта, малко червен пипер. Затварям тенджерата когато всичко е завряло. След сигнала на капака намалявам огъня до среден или слаб и оставям яденето да ври 25 минути. Охлаждам тенджерата или изпускам налягането и отварям. Отново слагам на огъня тенджерата и добавям нарязаната на кубчета червена пиперка, ако се налага сгъстявам с малко брашно, размито в студена вода. Добавям и доматеното пюре и оставям още 5 минутки да се довари и брашното. За повече аромат, може още малко от джоджена да добавим накрая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *