Националистът от Сандански Ники Йовев се фука с нова татуировка – огромен портрет на Царя на планините Т. Александров, комплектува я с изрисувания на другия крак Вл. Черноземски

Един от най-известните националисти в региона, който преди години беше кандидат за българския и Европейския парламент – санданчанинът Николай Йовев, се обзаведе с нова татуировка. Тя се простира на задната част на десния крак – от сгъвката до глезена, и представлява образа на революционера Тодор Александров.

„Наричан е последният Цар на планините, затова съм нарисувал планини, а под него – комити”, обясни Ники. После призна, че рисуването продължило 5-6 часа, освен това сериозно наболявало, защото задната част на крака е от най-болезнените по тялото.

Усилието обаче си заслужавало – компания на Александров прави Владо Черноземски, който е изрисуван на другия му крак. „Този революционер е бил една от най-светлите личности – над главата му написахме „Смърт или Свобода”, а под него татуистът нарисува пистолет и букет цветя, защото това са все символи, свързани с подвига му. Самият Черноземски  е имал татуировка с надпис „Смърт или Свобода”, а с букета и пистолета е отмъщавал на сръбския крал за злините, които е причинил на българския народ”, разясни избора на по-старата татуировка Йовев.

Двата портрета обаче не са единствените по тялото му. На дясната му ръка имам надпис на глаголица „България” и в него е втъкан древният български символ “Азъ”. По други части на тялото му има още изрисувани портрети на канове и техните печати, има портрет, естествено, и на Васил Левски.

„Всяка татуировка по мен е свързана с някакво събитие, личност или период от време, нещо, което ме е впечатлило. Сам си намирам снимката, нося я на човека, който ще я рисува, и той я прави”, обясни процеса 31-годишният санданчанин.

Първата татуировка Ники си я направил, когато бил на 16 г. – тествал родителите си с малко черепче и след като скандалът му се разминал, продължил с по-големи проекти. За момента единствената „недоразработена мина” са краката му, по които все още има много свободна площ за украсяване с родолюбиви портрети и рисунки. 

В момента Николай Йовев работи като готвач, а през свободното си време се занимава с обществени дейности и благотворителност. Освен да отдаде почит на още достойни българи с рисунка върху тялото си, Ники мечтае по-скоро да завърши наказателното дело срещу него и други 3-ма санданчани, които през юни 2012 г. бяха обвинени за смъртта на Малин Илиев след избухнал взрив пред клуб на “Евророма” в Сандански. През декември 2016 г. Окръжен съд – Благоевград ги оправда по повдигнатото обвинение, през януари т.г. делото стигна до ВКС, но заради процесуални нарушения бе върнато в Апелативен съд с указание за ново разглеждане.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *