Национали от Пиринско се завърнаха след контузии с победи, крупничанинът М. Тошев се занули

Двама национали от Пиринско се завърнаха след контузии в клубните си отбори с победи. Благоевградчанинът Страхил Попов зае титулярното си място по десния фланг на защитата на „Касъмпаша“ и отборът му нанесе разгром с 4:1 в гостуването си срещу „Гьозтепе“ в турската суперлига. С трите точки истанбулчани се измъкнаха от опасната зона и пратиха там домакините. Синът на управителя на ФК „Пирин“ Венко Попов беше на терена пълни 90 минути, а головете реализираха Харис Хайрадинович, Рикардо Куарешма от дузпа, Мустафа Пектемек и Юсуф Ердоган. С актив от 11 т. „Касъмпаша“ е 11-и в подреждането, на две отстояния от изпадащите и на четири от местата, даващи квота за Лига Европа.

Неврокопчанинът Васил Божиков изведе „Слован“ с капитанската лента при успеха 1:0 срещу „Земплин“, с който лидерът направи още една крачка към дубъл на титлата от миналия сезон в Словакия. Тимът от Братислава води с 32 т., пред „Жилина“ с 30 и „Дунайска стреда“ с ексорлето Кристиян Кострна в редиците си с 28.

В Казахстан „Жетису“ на крупничанина Мартин Тошев се занулиха с гостуващия „Тараз“, но в оставащите два кръга до края на първенството съставът от Талдъкорган не може да бъде изместен от 5-а позиция, която заема с 52 т. След него се редят „Кайсар“ на Стойчо Младенов с 40 т., „Окжетпес“ на Пламен Димов с 38 и „Шахтьор“ /Караганди/ на Николай Костов с 35.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *