Националка от „Пирин Лейдис“ прониза мрежата на албанките, в рамката застана петричанка

Националката от „Пирин Лейдис“ Здравка Парапунова прониза мрежата на Албания в мача между формациите до 19 г. на двете страни от турнира „Pirin Women’s cup“. В стартовия състав беше и клубната й съотборничка в рамката Милена Караколева. Нашите момичета ликуваха с 4:2, а футболистката от Добринище изведе младите лъвици с капитанската лента и вкара четвъртото попадение за победителките с фамозно изпълнение от пряк свободен удар. Докато играеше за родния „Спортика“, талантливата полузащитничка влезе в историята като първата българка, отбелязала гол на европейски финали. Постижението си записа през май 2019-а с екипа на националната гарнитура до 17 г. срещу Португалия.

Албанките принудиха стража от Петрич да вади топката от вратата си още в началните секунди на двубоя. Само след четири минути Мирослава Пейкова изравни, обрата направи в средата на полувремето с автогол противникова защитничка. Веднага след почивката Пейкова вкара за втори път, преди Парапунова да обере точките с ефектния изстрел от фал на Парапунова. В самия край съперничките преодоляха от дузпа резервата Мая Станева, появила се на смяна в 51-та мин. Девойките ни излизат днес срещу Северна Македония в спор за трофея.

Също в първия ден на седмицата женският ни тим гостува на Турция за втория си спаринг в последните няколко дни. В първата проверка в петък избраничките на Силвия Радойска паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина. Хаджидимовката Евдокия Попадинова беше на терена пълни 90 минути, Венидона Сърбинска напусна в 34-та мин., Вероника Гоцева-Меси игра в заключителния половин час.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *