Националките по борба лагеруват в Благоевград, в Ница хващат трамвай до залата

Женските ни националки по борба завършиха втори на отборния турнир „Анри Деглан“ в Ница, Франция. Тимът, воден от петричкия треньор Петър Касабов, заменил преди време на поста земляка си Серафим Бързаков, записа две победи и една инфарктна загуба. Трикольорките продължават с лагер в Благоевград, където ще тренират с боркините на Венецуела. В областния център на Пиринско четата на Касабов ще остане до 21 октомври, когато лети за Мондиала в Будапеща, който започва седмица по-късно. В Ница нашите победиха домакините с 4:2 и Испания с 5:1, а отстъпиха на Италия след 3:3 и по-малко тушове. Най-убедителни за българките бяха европейските шампионки Биляна Дудова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62), както и София Георгиева (65), които приключиха без загуба трите си срещи. В състава бяха още Раймял Зиберова (50), Кремена Петрова (53) и Виктория Бобева (76).

„Отидохме с нагласата за приятелска среща, а се оказа турнир на сериозно ниво – заяви П. Касабов. – Доволен съм от моментното състояние на момичетата. Направихме отлична подготовка за световното”, допълни той.

В свободното време националките имаха време да разгледат и забележителностите на Ница, а до залата пътуваха с травмай. „Това беше още едно приятно изживяване. Хотелът ни беше в центъра, а разстоянието до залата – на около 15 минути път. Домакините ни раздадоха билетчета и така се придвижвахме”, разказа старшията.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *