Национално събрание на ГЕРБ – гласуват оставката на Цветанов и увеличават членския внос

ГЕРБ се събира днес на Националното събрание, на което ще гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия. На форума, който започва в 12 часа в НДК, ще присъстват 1200 делегати от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на управляващата политичесска формация.

По думите на лидера и премиера Бойко Борисов се очаква ГЕРБ да остане с двама заместници, вместо с трима, както предвижда сегашният устав, а на Изпълнителната комисия да бъдат дадени повече оперативни правомощия. Това означава, че официално ще бъдат гласувани оставката, която Цветан Цветанов подаде от всички ръководни партийни позиции. Така на практика заместници на Борисов ще останат само кметовета на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и сега.

Заради приетото току-що намаление на партийните субсидиите от 11 на 1 лева на днешния форум ще бъде гласувано сериозно завишение на членския внос. В момента членовете на ГЕРБ плащат по 2 лева годишно, но се очаква вноската да бъде увеличена на 10, дори на повече.

Освен  това ГЕРБ ще създаде комисия по етика, която ще приема сигнали срещу членове на партията и ще следи за вътрешнопартийната дисциплина. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *