HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Национал се колебае за „Пирин“ /Рз/, треньорът Ив. Дурев шокиран от напуснал разпределител

Националът Светослав Гоцев призна за офертата от бившия си клуб „Пирин“ /Рз/ да дойде на помощ за финалния етап от турнира за купата на България, регламентът на надпреварата позволява на отборите да привлекат за мачовете по трима легионери, играещи в чужбина.

Има запитване до мен от Разлог, но все още не съм дал отговор. Нека първо да свършат ангажиментите ми в Италия и тогава ще преценявам. Искам да избера възможно най-добрия вариант за мен, за да се готвя пълноценно и да съм в максимална форма за националния отбор, коментира централният блокировач на „Сора“, където негов съотборник е другата желана цел на пиринци, техният съгражданин Георги Сеганов.

Наставникът Иван Дурев изрази задоволството си от 5-то място на подопечните у в националната волейболна лига. Сезонът е успешен. От самото начало си бяхме поставили за цел попадане в топ 6 и я изпълнихме. Вярно е, че дълго време бяхме в челната тройка и това внася известно разочарование от крайното ни класиране, но не бива да забравяме, че в хода на първенството трябваше да сменим трима разпределители. През лятото си тръгнаха либерото и един от центровете, което нямаше как да не се отрази. Най-големият шок дойде от напускането на плеймейкъра Николай Кичуков, с когото играчите бяха свикнали. Предстоят ни разговори с него за евентуалното му завръщане, тъй като по документи той продължава да се води наш състезател. Не можем да го задържим насила обаче, ако не желае, волейболът е интелигентен спорт, поясни треньорът на състава от планинското градче и очерта бъдещата стратегия. Всичко ще зависи от бюджета. Успеем ли да запазим досегашното ядро и да се подсилим още малко, изискванията за по-предно класиране стават задължителни, заключи Ив. Дурев.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *