Началната учителка Радка Ризова пое ръководството на XI ОУ в Благоевград

Началната учителка Радка Ризова пое управлението на благоевградското XI ОУ „Христо Ботев“ Тя бе назначена за временно изпълняващ длъжността директор, след като досегашният ръководител на училището Марияна Митова спечели конкурса и оглави Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Васил Левски“.

Вчера малко след 8 часа сутринта репортер на „Струма“ намери Р. Ризова на новото й работно място – в директорския кабинет, да чете различни нормативни документи.

„Хубавото е, че всички в колектива се познаваме много добре и всеки един от колегите знае качествата и достойнствата на другия. Знаем какво може да направим като екип педагогически специалисти, а именно училище за хоризонти. Силно вярвам в нашите успехи и възможности”, сподели Р. Ризова, която е добре позната в града, има репутация на изключителен професионалист и е с 27-годишен учителски  стаж, 12 от които в XI ОУ.

По повод предшественичката си новата директорка коментира, че Марияна Митова е поставила силно начало преди 3 г. , затова и колективът на училището е длъжен да продължи да постига целите със същия устрем.

„Залагаме на креативността, иновациите и приобщаването на учениците и родителите им към нашата обща кауза”, каза още Р. Ризова.

На новото си работно място вчера бе и встъпилата в длъжност директор на ПГСАГ Марияна Митова. Тя сподели, че предпочита да не прави  изявление, тъй като първо иска да навлезе в спецификата на работата.

„На този етап мога да кажа, че ще работя за издигане на авторитета на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и за въвеждането на дуално обучение”, бе лаконична М. Митова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *