Началникът на вътрешно отделение д-р Р. Кондев пое лечението от Ковид-19 на шефа на хирургията д-р Д. Димитров

Млада лекарка се включи да помага на медиците от благоевградската болница в битката с коронавируса. Д-р Карафеиз поема 15 болни с Ковид, настанени в отделението „Уши, нос, гърло“, за които се грижат медиците от екипа на шефа на вътрешно отделение д-р Румен Кондев. Младата докторка буквално идва от студентската скамейка, с малка практика, но работи с голямо желание и усърдие под ръководството на по-опитната лекарка д-р Михнева.

Натискът върху МБАЛ – Благоевград, която се трансформира като ковидна, продължава да е неистов, тъй като броят на хоспитализираните расте, но расте и броят на заразените медици. Доста медицински сестри се разболяха и в някои отделения са на ръба да останат без кадри. Ситуацията е супертежка, след като се разчита на прясно изкарали болестта медици да влязат отново в отделенията.

От коронавирус се лекува и шефът на хирургичното отделение д-р Димитър Димитров, който е хоспитализиран там, а лечението му е поел д-р Румен Кондев. От неговия екип на работа към момента са само д-р Николова, която е изкарала коронаинфекцията и сега лекува болните, както и д-р Нешев, който е командирован в спешно-приемно отделение.

Д. Димитров

На фона на критично малкия брой здрави и работоспособни болнични медици общопрактикуващи лекари алармираха, че техни пациенти не могат да получат адекватно лечение, тъй като кабинетите на специалистите в поликлиниката са затворени. Тази тревожна тенденция се прояви по време на извънредното положение, когато доста специалисти си взеха отпуск, а тогава броят на заразените беше далеч по-малко от сега.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

 1. 123

  В борбата срещу коронавируса е включен целият персонал на МБАЛ- БЛАГОЕВГРАД и не одобрявам пропадналата кметица на с. Бунцево да си прави реклама на дъщеря си в това епидемично положение.

  Отговор
 2. Еми Стамбулова

  Доктора се крие с мнима болест. Зацапал е гащите шубелията

  Отговор
 3. Еми Стамбулова

  Доктора се крие с мнима болест. Зацапал е гащите шубелията

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *