НАШИ ПО СВЕТА! Половин година след пристигането си в Англия баскетболистът от Благоевград Р. Дундалов стана „Спортист на годината“ на университет в Лестър

26-годишният баскетболист от Благоевград Райко Дундалов получи преди дни престижната награда „Спортист на годината на DE MONTFORT UNIVERSITY, град Лестър, Англия“. Нашенецът е награден на тържествена церемония за постигнати високи спортни успехи.

Р. Дундалов пристига в Лестър, Англия, през септември 2018 година, за да продължи следдипломната си квалификация – магистратура по специалност „Дипломация и световен ред“. Получава стипендия за отличен успех и играе в университетския баскетболен отбор. Кариерата на спортист на Райко Дундалов преминава и в редиците на професионалната университетска баскетболна лига в Lindenwood University, Линдънууд, САЩ, където завършва с отличен успех 5-годишното си обучение по специалност „Международен бизнес“.

Двуметровият младеж от Благоевград, състезавал се на изключително високо ниво и достигнал „американската мечта“ на игра, стартира кариерата си в „Академик“ в родния Благоевград, играе и в „Балкан“ /Ботевград/, както и в „Чавдар” /Троян/.

Горда с успехите на сина си е неговата майка Теменужка Дундалова, директор „Човешки ресурси и правно обслужване“ в „Социално подпомагане“ – София към МТСП. Тя научила радостната вест за голямото признание на сина си през нощта и вече с вълнение очаква пристигането на Райко на родна земя за великденските празници. „За пореден път синът ме направи много щастлива и горда майка, пожелавам му да продължава да сбъдва мечтите си!“, каза с вълнение пред „Струма“ Т. Дундалова.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *