HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

На Благовец, именния ден на пророчицата Ванга, на Рупите откриват ритуална зала и неделно училище

На големия християнски празник Благовещение фондация “Ванга” открива ритуална зала и неделно училище по повод именния ден на покойната петричка пророчица Ванга към едноименния комплекс в местността Рупите, съобщи вчера управителят му Серафим Иванов. Събитието е планувано за събота от 11 часа. В ритуалната зала освен венчавки ще могат да се извършват и кръщенета.
“Това е заръката на пророчицата Ванга. Иконите са поръчани от нея още приживе на академик Светлин Русев. Архитектурно самата зала е изградена от Лозан Лозанов и племенника на Богдан Томалевски – Дамян. Те двамата в екип са изградили залата за ритуали”, каза управителят на комплекс “Рупите” Серафим Иванов. “Баба Ванга много тачеше именния си ден и на него събираше близките си в къщата на Рупите. Всеки, дошъл тук да почете празника й, си тръгваше с благословията й”, припомнят хората от близкото й обкръжение, ставали свидетели на масовото прииждане на християните в този ден от годината.
На Благовец Ванга обезателно похапваше печена риба, сготвена по специална рецепта. Рибните топки месо, които се пържеха в много мазнина, бяха едно от любимите ястия на известната в цял свят пророчица. На Благовец тя никога на гледаше на хората, но ги благославяше, излизайки пред къщата си на обяд.
ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *