На благотворителен търг в помощ на болно момиче от Петричко! Анонимен дарител надцаква национала К. Десподов за фланелката на струмчанина Н. Бодуров

Капитанът на ЦСКА и национален защитник Николай Бодуров се включи в каузата за подпомагане на 15-годишната Йоана от петричкото с. Яворница, предоставяйки своя фланелка за търга. Първата оферта пристигна светкавично от остров Сардиния, откъдето футболист номер 1 у нас за 2018 г. Кирил Десподов заяви 1000 лева за екипа на доскорошния си съотборник при червените. Дарител, пожелал анонимност, веднага контрира с 1100 лв. офертата на кресналията, търгът затваря идния вторник в 22.00 ч. Организаторът на благотворителния търг, бившият футболист на „Беласица“ Божидар Яков, разкри, че вече са пристигнали екипите на Валери Божинов, Жуниор Мораес, Фернандо Каранга, Кристиян Малинов, Борислав Цонев и Красимир Костов, които чакат реда си.

„Очакам тези дни фланелките на славистите Георги Петков, Илиян Мицански и Славчо Шоколаров, от „Лудогорец“ също обещаха подкрепа за инициативата, а по какъв начин ще го направят, тепърва ще става ясно. Аз и един мой приятел разговаряхме с тези всички звезди на родния футбол. Радвам се, че всички откликнаха, с което идеята се разрасна и много хора пожелаха да помогнат“, коментира Б. Яков.

Вчера братята Герасим и Кирил Закови подариха екип на най-известната футболна звезда от с. Ключ – Спас Делев. В хода на серията от търгове, в социалната мрежа се роди интересно предложение – след края на всички наддавания да се организира футболен турнир между всички нови притежатели на фланелките, които да ритат с новите си придобивки, а зрителите на събитието да бъдат поканени да се включат в благотворителната кауза.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *