НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР! Благоевградчанинът Станислав Зигов: Шофьорът на линейка Н. Бирбатев ни заплашва от години, писахме жалби до различни инстанции, но никой не реагира, а единственото, което искаме, е спокойствие…

Благоевградчанинът Станислав Зигов поиска думата във в. „Струма“, за да алармира за агресивно поведение на шофьора на линейка Николай Бирбатев. Решил да огласи за проблема, след  като научил, че конфликтният съсед е обвинен за закана за убийство към възрастен благоевградчанин.

Станислав Зигов твърди, че от няколко години линейкаджията отправял заплахи  към него и съпругата му, както и  към други живущи в кооперацията на ул. „Ветрен“ №35. Преди две години 10 души написали колективна жалба до главния прокурор, но реакция не последвала. Ето какво разказа Станислав Зигов:

„Проблемът започна през 2016 г. от незначителен повод, след като две наши квартирантки паркирали колата си пред гаража на Николай Бирбатев и той им се скарал. На другия ден сутринта момичетата ми звънят, че не могат да си отворят вратата за апартамента. Дойде ключар и установи, че е впръскано лепило в секрета, и тъй като това е целенасочено, ги попитах дали имат с някого проблем, а те ми разказаха, че Николай ги е обиждал. Аз го срещнах на следващия ден и го предупредих повече да не се занимава с квартиранките. От този момент той вирна главата, отношенията ни се влошиха и започна да агресира. Отправял е вербални заплахи: „Ще ви закопам всичките“, псува, обижда пред детето, на което трябваше да обяснявам, че този чичо просто говори на висок тон. Един ден ми налетя физически за това, че съм поздравил приятелката му. Стигна се до размяна на реплики, свидетел на сцената стана съседът Райко, който му каза: „Николай, спри”. Но оттам насетне няма  среща с него, при която да не отправя закани и заплахи.

Най-интересното е, че той ме даде на съд с иск за 5000 лв., че съм го обидил с думите: „Ти си малоумен, капе ти главата“, което сме го казали в един глас аз, майка ми и баща ми. Делото приключи в наша полза, а той бе осъден да заплати съдебните разноски. Лошото е, че не престана, а нещата продължиха да ескалират. При всяка среща и разминаване се заканва, клати главата, показва на жените среден пръст. Подавали сме жалби до различни инстанции, но никой не реагира и не ни дава отговор. А когато той подаде, още на другия ден идват полицаи да разпитват, носят да подписваме предупредителни протоколи да не се саморазправяме с него. 

Николай беше заплашвал съседа Райко Марков, който ми беше свидетел по делото. След което обаче той веднага отива и пуска жалби в полицията. Кварталният полицай идва и носи предупредителен протокол, който дава да подпише съседът, без изобщо да си е мръднал пръста и да провери каква е истината. Николай също е предупреден да не се разправя с нас, но той продължава със заканите, дори ескалира, опитва се да ме блъсне, като се разминаваме.

На 12 октомври 2018 г. 10 човека от 4 семейства пуснахме колективна жалба до главния прокурор, защото безбройните жалби в Благоевград не свършиха нищо. Има и други потърпевши, но никой не иска да се занимава с него, защото няма оправия. Това беше последният ни опит, но след като отново няма реакция, се обръщаме към в. „Струма“.

Като граждани ние искаме само едно – да спре психическият тормоз, който ни упражнява този човек, и да бъде контролиран по някакъв начин. Да спре да агресира спрямо нас и децата ни. Не искам никакви пари от него, както той целеше да изкара, като заведе делото срещу мен. Единственото, което искаме, е спокойствие. Колко пъти се чупиха стъкла на автомобила, наводняване, запушване на улук. Ние сме в постоянна стресова среда и всеки ден се чудим какво ще ни се случи и по коя негова жалба ще бъдем извикани в полицията. Ситуацията е абсурдна, безсилни сме да се справим. Нашата борба е за спокойствие и някой трябва да го осигури“.

СТАНИСЛАВ ЗИГОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *