200-кг мъж с тежко заболяване потърси помощ на тел. 112, лекарят и шофьорът на линейката не успяха да го вдигнат…

Млад мъж от с. Блажиево, община Бобошево, с тежко заболяване тъне в мизерия, няма и близки, които да го обслужват. 40-г. Г. Мицов страда от заболяване, от което качва килограми и в момента тежи около 200 кг.

Преди няколко дни Мицов не се почувствал добре и позвънил на тел. 112 да търси помощ. Линейка от Дупница пристигнала за минути, но лекарят и шофорът се оказали безпомощни, тъй като двамата не успели да вдигнат Г. Мицов да седне в леглото. След няколко неуспешни опита се наложило да търсят помощ от пожарната в Дупница.

Няколко огнеборци със специални колани успели да сложат в седнало положение грамадния мъж, за да може лекарят да го прегледа. Предписани са му лекарства и екипите си тръгнали.

Съседка на Г. Мицов коментира, че той живее сам. Родителите му са починали, има брат, но той живее в Пловдив и му е трудно да идва често. „Наскоро беше излязъл на двора и паднал. Събраха се 6-7 мъже и с алпинистки въжета успяха да го вкарат вътре. Няма ли някоя институция да се заеме и да помогне на този млад човек? Вътре не може да се диша. Той е трудноподвижен, не може да отиде и до тоалетната. Георги получава пенсия по болест. От „Социални грижи” в Бобошево да вземат отношение, да му назначат социален асистент и да му помага в ежедневните нужди. Георги още от малък беше по-едър от останалите деца, но от 3-4 г. е качил много килограми и в момента е около 200 кг. Апелирам, ако има някаква организация на хора с неговото заболяване, да го потърсят и да му окажат някаква помощ, млад човек е, а е в невъзможност да се обслужва”, заключи съседката на Г. Мицов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *