НА ЖИВО: Брифинг на прокуратурата за аферата с боклука

Специализираната прокуратура представи информация относно разследването за незаконни действия при вноса и утилизирането на отпадъци по време на извънреден брифинг.

“Ще предоставим информация, с която считаме, че няма да се наруши хода на разследването. От тях седем са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел”, заяви Сийка Милева.  По време на разследването е иззета цветна снимка, на която са написани имена на известни личности, някои от които убити през годините. Срещу имената на всеки е записани различни суми – 70 млн. долара, 120 млн. лева, 300 млн. лева.

Припомняме, че във връзка с разследването бе задържан и зам.-министърът на екологията Красимир Живков. Имаше акции на няколко места в страната, съобщава monitor.bg. По случая отведени в ареста бяха и бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, за които се смята, че са участници в организирана престъпна група. По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева зам.-министър Живков е оказвал натиск на свои подчинени служители да издават нотификации за преработка на опасни отпадъци. 

Брифинг на Спецпрокуратурата за разследването на вноса на отпадъци

Брифинг на Спецпрокуратурата за разследването на вноса на отпадъци

Публикувахте от Новините на NOVA в Събота, 30 май 2020 г.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *