Главният прокурор с ексклузивни подробности за акцията срещу ромските кланове в Кюстендил

Шестима са задържани към момента от двата ромски клана Ропотамци и Гольовци. Арестите са в резултат на спецакцията, която се провежда от тази сутрин в Кюстендил.

Вижте в какви къщи живеят и какви коли карат. Какви данъци са платили и какво работят?, коментира главният прокурор Иван Гешев. Ако се качите на кола за един милион в Германия, това означава, че на следващия ден ще дойдат на проверка от всички данъчни служби.

Става въпрос за хора, които изкарват парите си от незаконни дейности и живеят изключително добре, без да дават нищо на държавата.

Той припомни, че преди няколко месеца в града са били нападнати и бити полицаи, включително и тяхното куче, търсили са наркотици.

“Това е срамно и недопустимо. Ние в някаква степен сме го превърнали в национален спорт – да се бият полицаи. От една страна приемаме за нормално да се бият полицаи, а от друга страна смятаме, че те трябва да ни пазят, което е недопустимо за всяка една правова държава”, посочи той и допълни:

“Затова хората трябва да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всички, независимо дали става дума за богати, бедни, българи, роми”, добави Гешев.

“Няма нищо лошо да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища.

Част от работата ни е да не допускаме в страната да виждаме хора, които карат скъпи коли, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци.

Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност – било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно,но не дават нищо за държавата си”, обясни главният прокурор.

Той коментира и случаят с Капланов.  Надяваме се на пробив по разследването на случая “Янек Миланов”. Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и срледства, ще продължим по установяването на обективната истина.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=315161962909016&ref=external

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *