НА ЖИВО! Дончев и Каракачанов с извънредно изявление в МС

Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, който е и министър на отбраната, с извънредно изявление в Министерския съвет. Двамата говорят час и половина след като презиндета Румен Радев поиска оставката на правителството. 

“За мен няма нищо по-болно от това – едни българи да бият други и затова благодаря на всички, които отстояват тезите си и на българските полицаи, които си изпълняват задълженията”, заяви Дончев.

“Вероятно очаквате сега да кажа правителството иска оставката на президента, но няма да кажа това нещо”, поясни той и заяви, че иска държавният глава да изкара мандата си, въпреки всичко.

“Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветниците на президента”, каза още Дончев и допълни, че Радев е поискал цялата власт сега и безконтролно.

“Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо”, призова Дончев и коментира, че има точка, от която връщане назад няма.

Изявлението на представители от кабинета идва малко след изказване на президента Румен Радев.

“Искам да призова всички към малко повече мъдрост, особено полиците”, каза той.

“Правителството не е на Бойко Борисов, МВР не е на Младен Маринов, Президентството не е на Румен Радев, но България е на всички България”, заключи Томислав Дончев.

В извънредния брифинг участие все и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. “Тя заяви, че случващото се тревожи всички разумни български граждани. Това правителство е законно избрано и призиви за метежи ни напомнят за други практики и друго време”, каза Сачева.

“Нека да мислим за това не просто как да подкрепяме псевдо проекта “Българско лято”, а да мислим какво следва през зимата. Човек, който призовава към протести, трябва да знае на къде води държавата”, заяви тя.

“Г-н Радев 24 часа не намери време и не коментира пробивът, че България е влязла в чакалнята на ERM II. Нека, ако някой има други планове за страната, да излезе и да ги каже”, заяви Сачева и отново помоли всички да уважават институциите и да спазват мира.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов сподели, че на него никога не му се е вярвало, че ще трябва да прави подобни изказвания, особено за Румен Радев, който уважава.

“Историята на България е показала – когато сме разделени и институциите воюват, нищо добро не следва”, заяви Каракачанов и призова всички за разумно поведение.

Изявление на вицепремиерите Дончев и Каракачанов

Изявление на вицепремиерите Дончев и Каракачанов

Публикувахте от Novini.bg в Събота, 11 юли 2020 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *