На живо! Извънредно изявление на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов с извънредно включване във Фейсбук.

“Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички
Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? . Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус.
С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?”, заяви премиерът Борисов. 

“Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата”, каза още министър-председателят.

“Това ли е демокрацията? Ние само сме градили. Двойно повече магистрали сме изградили от Тодор Живков. За това ли да подадем оставка? С пандемията се справихме най-добре от всички в Европа. Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата”, коментира Борисов. 

“Пазете се, не проливайте кръв”, призова премиерът. 

Моята глава е дебела, може да я чупите, колкото искате, но тези момчета и момичета не са виновни, те са там за една заплата”, заяви Борисов по повод агресията срещу полицаите. 

И допълни, че се чува, че се готви запалване на Партийния дом.

С какво подразнихме – вчера влязохме, там където са белите държави – няма да фалират банки, известлихме парите. Казах му на Христо Иванов. И аз си мислих, че ще избухне напрежение. Те си пият водичка заедно и се целуват. Нещо много добро организирано, за да прерастне по-късно в много голям митинг. Много добре платен. Само след месеци са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли като се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Когато запалиха Партийния дом, защото чувам, че за това се готвят, да си спомнят, че последния път последваха 12 плато за България.

Борисов изтъкна, че остават да управляват, защото сега щетите сега ще са огромни. “Моля ви, протестирайте колкото искате, но пазате полицаите и вас”, призова министър-председателят и допълни, че се надява на здравия разум. “Аз няма да правя като Радев и да призова стотиците хиляди, които са гласували за ГЕРБ да излязат на улицата. “Да влизаш със служебно правителство през задния вход не е демократично. Всеки, които си обича държавата ще направи така, че да не се бият хората”, заключи Борисов.


Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 11 юли 2020 г.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *