НА ЗАСЕДАНИЕ НА ОбС – САНДАНСКИ! Вр.и.д. шефката на “Стройкомтранс” Спаска Дамбова избрана на поста 3-г. мандат, общинският съветник Ж. Иванов я „разпъна на кръст” с провокативни въпроси

Временният управител Спаска Дамбова с подкрепата на 16 съветници оглави общинско дружество “Стройкомтранс” в Сандански за 3-годишен мандат. С „въздържал се” гласуваха групата съветници от ПП ГЕРБ и съветникът Живко Иванов от НФСБ, който „разпъна на кръст” с въпроси единствения кандидат за управител на общинското дружество, чийто принципал е Общинският съвет.

Ж. Иванов атакува Сп. Дамбова с въпроси от рода: някой казал ли Ви е да се кандидатирате, какво да ни отговаряте, как ще се съобразите с бизнес плана, който е описателен и аналитичен, какво образование имате…

Сп. Дамбова отговори, че в дружеството работи от 10 години, преди това е работила в община Струмяни, а последното й работно място е било в депото за битови отпадъци, където е била главен оператор на регионалното депо. Завършила е строителство и архитектура, след това е придобила степен магистър по екология и магистърска степен по финанси.

Ж. Иванов продължи с атаката: „Доживях да се яви само един кандидат на конкурс за управител на общинско дружество. Сред обществеността е създадено едно усещане за недоверие, че тук, в Общинския съвет, нещата са предрешени…”. И попита Сп. Дамбова как ще се справи, като има на разположение 6 машини, от тях кои са собственост на дружеството и колко ползват под наем.

Отговорът на Сп. Дамбова бе: „Когато поех управлението преди 4 месеца, от три машини само една бе работеща, останалите не. След седмица и тази машина аварира. Наложи се да правим спешни ремонти. И в момента имаме работещи 1 сметоизвозваща машина, собственост на дружеството, 1 сметосъбирач и една водоноска, също собственост на дружеството, останалите 3 автомашини ползваме под наем. От колегите разбрах, че това е вследствие на неправилно управление на дружеството. Основната ми цел е в бъдеще, за да избегнем тези разходи за ремонт на автопарка на дружеството, да имаме собствена работилница и да назначим няколко монтьори на работа. В момента административният персонал е сплотен и няма напрежение, каквото е било преди”.

На въпрос на съветника Стоян Стоев с колко е увеличен договорът за възлагане от община Сандански за тази година, Сп. Дамбова отговори, че от месец юни има нов договор за възлагане и сумата е увеличена със 146 000 лева, сравнено с миналата година. Въпроси към Сп. Дамбова имаше и от Антон Цанев, Яне Янев…

След дебатите председателят Николай Шаламандов подложи на гласуване избора на Сп. Дамбова за управител на дружеството. Тя получи подкрепата на съветниците от ВМРО, БСП и ЗНС “Александър Стамболов”, коалиция „Ред, законност и справедливост”, като с „въздържал се” гласуваха от ПП ГЕРБ и от НФСБ, и ще управлява „Стройкомтранс” в следващите 3 г. 

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *