На Малка Богородица Симитли отбелязва своя празник

8 септември e празник на град Симитли и храмов празник на църквата в града. Денят на Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Денят – празник, откакто има население в Симитли.

Всеки знае и всеки е чул как се отбелязва празникът на Симитли – винаги специален, шумен, сърдечен, богат, многохиляден и неповторим… Тази година обаче ще бъде различен. Различен поради епидемичната обстановка в страната и разума да се опазим живи и здрави. Различен, но пак неповторим и специален, защото е нашият празник, защото е в сърцата ни!

Както всяка година, така и тази празникът ще започне с тържествена света литургия от 07:30 часа в църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в град Симитли. Курбан няма да има.

От 10:30 часа е официалният церемониал за празника. С празнично шествие към паметника „Лъвчето“ ще бъде положен венец на признателност пред подвига и героизма на предците, освободители на родния край и родна България, а на площада след това, в 11:00 часа, децата от ФТА „Веселие“ ще изнесат концертна програма.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *