Топ теми

На пернишка вечер в Чикаго събраха $1550 за операция на Петър Илиев-Буферо

На традиционната пернишка вечер в Чикаго перничани и приятели показаха своята съпричастност към Петър Илиев-Буферо. В началото на годината стана ясно, че почетният председател на фенклуб „Миньор” се нуждае от операция в чужбина на стойност около 5000 евро. По този повод по време на традиционната забава беше проведен търг. Събраните средства ще бъдат предоставени на фенклуб „Миньор”, за да бъдат прибавени към сумата, нужна за операцията на Петър Илиев в Турция.

Перничани наддаваха за различни футболни и спортни артикули, осигурени от Станислав Станимиров, Емил Миланов и Николай Василев.

Съорганизаторът на вечерта Емил Миланов поздрави с добре дошли всички присъстващи и даде думата на основателя на „Миньор” /Чикаго/ Николай Василев. Бившият борец от клуба по борба „Миньор” изказа благодарност към всички, които са се интересували от „Миньор” /Чикаго/, защото чрез тяхната признателност и любов към отбора двата „Миньора” се срещнаха по повод 100 години от създаването на представителния отбор на град Перник.

Търгът започна с наддаване за тениска на таекуон-до клуб „Спартак” /Перник/, който има филиал в Чикаго и ползва същата екипировка. Фланелката беше спечелена за $120 от рожденика Калин Сергиев, който беше най-настоятелен в наддаването.

Оригинална диплома за 1-ви дан, черен колан по таекуон-до, бе връчена от майстор Станислав Станимиров на войводата в Северна Америка Константин Маринов за доблест и благородство в общественополезните дейности.
Пернишкият зет Валентин Димитров закупи за $40 химикалка на „Миньор” за 6-годишния си син Велислав Димитров.

Перничани начело с колоритния привърженик на чуковете Кристиян Стойчев наддаваха и за специално изработени шалове, посветени на историческия двубой между двата „Миньора”. Всичките шест шала, предложени на търга, бяха спечелени на цени от $70 до $120.

Две перничанки спечелиха за своите любими мъже тениски с послание „Един отбор на два континента”.

Два от три календара на „Миньор” /Перник/ бяха спечелени от дивотинската група, а за един се пребори отново Кристиян Стойчев.

Бившият борец от клуб по борба „Миньор” /Перник/ Динко Кралчев спечели единственото флагче на „Миньор” /Чикаго/ за $80.
За шапка на „Миньор” /Чикаго/ се пребори перничанинът Юлиан Димитров.

Последният артикул – бял екип, с който играчите на „Миньор” /Чикаго/ излязоха на „Стадиона на мира” в Перник на футболния празник, бе спечелен за $100 от Станислав Ставрев.

В кампанията за набиране на средства се включиха и други хора, които не участваха в търга. Накрая треньорът на „Миньор” /Чикаго/ Емил Миланов и банковият служител Румяна Минева преброиха събраните средства в размер на $1550.

Единодушно за най-атрактивен танцьор от публиката беше признат специално дошлият от Детройт Румен Малинов, който водеше хорото и радваше окото.
Рекорд за най-млад перничанин, посетил пернишката вечер, постави бебето Мартин Иванов, който е само на 4 месеца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *