На „Превала“ натрупа сняг, камионите слагат вериги

На прохода „Превала“ вече се образува снежна покривка. Обстановката принудишофьори с тежкотоварни автомобили дори да поставят вериги.
Според дежурната част на Областното пътно управление (ОПУ) в Смолян, измерената снежна покривка там е около 3 см, като вали в районите на Пампорово и Рожен, като там са осъмнали с около 2 см сняг. „На този етап нямаме сигнали за проблеми, натрупва сняг, вали по високите части. Имаме готовност да реагираме“, коментираха от службата.
От днес – 15 ноември, шофьорите трябва да са с гуми, подходящи за зимни условия. Автомобилите могат да бъдат оборудвани с летни гуми с дълбочина на грайфера не по-малко от 4 мм или със зимни такива, информират от КАТ „Пътна полиция“.
Акцията на КАТ стартира в началото на ноември. До 10 ноември бяха проверявани водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, както и велосипедите. От 11 до 20 ноември акцията е насочена към пешеходците и водачите за толерантност на пътя. От 21 до 30 ноември ще бъдат проверявани водачите на моторни превозни средства и тяхната техническа изправност за предстоящия зимен сезон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *