На пролетен бал с маски ЮЗУ преподаватели и служители поеха “глътка въздух” преди тежките държавни изпити

На пролетен бал с маски се веселиха преподаватели и служители от Философския и Филологическия факултети на ЮЗУ “Н. Рилски” – Благоевград. Идеята за общото парти дала зам. деканът на философите доц. д-р Петя Пачкова и тъй като двата факултета си сътрудничат много успешно, филолозите откликнали на поканата.
Те допълнително повишиха градуса на настроените, като се дегизираха ефектно. Сред най-елегантните и атрактивно маскирани бяха чаровните дами, специалисти по чужди езици, от Катедрата по германистика и романистика, а преподавателката по английски език гл. ас. д-р Дафина Костадинова блесна с оригинална маска – домино, изпратена й от нейна приятелка от Венеция. Изключително стилна бе и деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Костова-Панайотова.
Филолозите имаха и специален повод да се поздравят за успешната акредитация на две нови докторантски програми по “Славянски езици” и “Общо и сравнително езикознание”.
Така с песни, танци и тостове представителите на академичната общност се отърсиха за няколко часа от служебните си ангажименти и поеха “глътка въздух” за предстоящите държавни изпити и продължаващата кандидатстудентска кампания.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *