HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НА РЪБА! Какво кара децата да си правят опасни селфита?

Селфи на ръба. Тази мода набира все повече сили сред тийнейджърите. В търсене на различното, те висят от стълбове, первази и високи сгради, а снимките и клиповете им спират дъха, пише бТВ.

опасни снимки, селфита

Ива Пенева, родител на тийнейджър, е видяла екстремни снимки на дъщеря си в профила й във „Фейсбук”. Момичето си признало и за други екстремни места, на които си прави снимки с приятели. Едно от тях било разрушената вече сграда на бившото кино „Сердика”. Пенева призовава всеки възрастен, който види деца на опасни места, да сигнализира. По думите й младежите вече използвали по-често нови мрежи, различни от „Фейсбук”, за да споделят екстремните си селфита.

опасни снимки, селфита

В тийнейджърската възраст има голяма дилема, пред която младежът се изправя – между индивидуалността и принадлежността, напомни психологът Иван Игов. Проблем по думите му е и фактът, че екстремните преживявания са социална мода и има и възрастни, които се увличат от нея. На децата им е нужна алтернатива на този адреналин, която трябва да им осигурят родителите и училището.

опасни снимки, селфита

Един от младежите, увлечен от опасната мода паркур,е 17-годишният Боян Кръстев. Той поддържа страница в социалните мрежи и канал в „Ютюб”.

„Всичко започна от просто излизане с приятели. Желанието за приключение… Ние ходим, виждаме града по различен начин, недостъпен за всеки”, споделя Боян.

Боян Кръстев
Снимка: bTV

За Боян и приятелите му тренировките са ежедневие – както физически, така и психически.

„И все пак да се внимава винаги. Колкото и да не те е страх трябва да внимаваш какво правиш и как го правиш. В крайна сметка има нестабилни постройки. Наистина трябва да разузнаваш къде стъпваш, да проверяваш местата, по които ходиш”, призовава момчето.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *