На спешно събрание собствениците на поликлиниката в Дупница събират пари да спрат течовете от покрива, д-р Кирил Кирилов: Сградата се руши, ремонтът е спешен

Собствениците на ДКЦ-1 в Дупница се събраха вчера на спешно заседание в залата на Общинския съвет, за да решат проблема с течащия покрив на сградата.

“От покрива тече като из ведро по време на силни дъждове. Третият етаж е наводнен. Смених една тръба, която наводняваше кабинетите в едното крило от третия до първия етаж. Налага се всеки собственик да даде пари за ремонта, който е спешен, иначе покривът ще падне, сградата се руши”, заяви ендокринологът д-р Кирил Кирилов, бивш общински съветник от ЕНП, един от собствениците. „От построяването на сградата основен ремонт не е правен”, допълни той.

На събранието вчера беше гласувано всеки да даде по 2 лв. за всеки квадратен метър собственост и да плаща по 50 лв. такса всеки месец за почистване на сградата.

Медицинският център се намира в центъра на Дупница, зад сградата на общината. Собствениците на сградата са 62-ма, в това число и община Дупница, която държи 35% от нея. На събранието присъстваха малко повече от 50% от собствениците, както и адвокатът Милети Орешарски в качеството си на юрист на ДКЦ-1.

В Медицинския център собственици на кабинети са голяма част от личните лекари в Дупница, както и специалисти кардиолози, психиатри, педиатри… Собственици на кабинети в сградата са общинската съветничка от “Народен съюз” д-р Лорета Николова, уважаваните психиатри в Дупница д-р Иванова и д-р Александър Паризов, бившият зам. шеф на общинската болница д-р Кирил Кирилов, очният лекар д-р Скринска… Собственик на 328 кв.м от първи етаж на сградата е политикът и общински съветник от “Народен съюз” Вергил Кацов. Там в момента се помещават аптека и магазин за дрехи втора употреба. Д-р Крушовска е собственик на 900 кв.м, които синът й превърнал в дискотека, която от години не работи.

Любопитното за тази сграда е, че при първата й копка още по времето на соца е била определена за Общински съвет, но през 1991 г. с решение на Общинския съвет е одобрена за поликлиника и през 1995 г. е била открита. През годините сградата е разпродадена за кабинети на лекари, а първият етаж – за търговски цели.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *