На среща в ДГ №10 с „жива писателка” благоевградските хлапета признаха: ще станат пожарникари заради големите свирки на пожарните коли

Среща с писател на хлапетата от благоевградската детска градина №10 искрено развесели поканената като жив представител на професията бивша директорка на местното сиропиталище Евгения Йорданова /на снимката/. От малчуганите Йорданова разбра, че българските писателите са „много богати и известни, понеже всички се избиват да четат книгите им”.

В разговора за професиите 3 от момиченцата признали, че искат да станат учителки, тъй като много обичат госпожите си, други 3 – лекарки, а всички момченца ще станат пожарникари, понеже представителите на тази героична професия имали много хубави и лъскави коли, големи свирки и спасявали разсеяните дядовци, които обичат да спят на запалена печка.

Децата очаровали Йорданова още и с любовта към бабите и дядовците си, на които помагали всяко лято, като им садели цветчета по дворовете, за да им е хубаво и ведро на душите.

„Расте страхотно поколение и ако искаме да останем хора, трябва по-често да си говорим с малките, защото имаме много какво да научим от тях”, обобщи срещата си с малките живата писателка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *