На съд за опит за убийство на жена в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.К. (на 46 години) за извършени от него престъпления –опит за влизане в чуждо жилище, чрез употреба на сила, през нощта и въоръжен, незаконно държане на оръжие и боеприпаси, както и опит за убийство.

Обвиняемият К. повече от 10 години живеел на семейни начала със С.О. До м. май 2018 г. двамата обитавали къщата на жената в гр. Благоевград. Причината за раздялата им била в промяната на отношенията помежду им и упражняван от мъжа физически и психически тормоз върху пострадалата. Агресивното поведение на обвиняемия се проявявало предимно след употреба алкохол.

След поредния скандал С.О. осъзнала, че поведението на мъжа към нея няма да се промени, поради което го помолила да напусне дома й. Разделили се видимо нормално за околните, като обвиняемият К. заминал да живее и да работи в Германия.

В продължение на няколко месеца пострадалата О. била оставена на спокойствие. След липсата на контакт К. започнал да й пише в социалните мрежи. Настоявал да се съберат, обаждал й се по телефона, като молил да го приеме отново да живеят заедно и да подновят връзката си. При отказите на жената ставал агресивен и започвал да я заплашва, че ще я застреля и че ще запали къщата й с бензин.

На 16.02.2019 г. обвиняемият С.К. отпътувал от гр. Щутгарт за България. На следващия ден, при пристигането в гр. Благоевград, отседнал в хотел „Ертанком“, като предплатил престой за два дни.

След като няколкократно безуспешно се опитал да проведе разговори със С.О. и не успял да я убеди да го приеме отново при нея, обвиняемият решил без предупреждение да отиде и лично да разговаря с нея. Предварително той се снабдил с револвер марка „Rast&Gasser”, преработен – с райберован барабан и бойни патрони за него. Оръжието не било регистрирано в системата на МВР, а обвиняемият нямал издадено разрешение за носене на оръжие.

Около 4 часа сутринта пострадалата О. се събудила от силно тропане по входната алуминиева врата. Тя категорично отказала на исканията на К. да отвори вратата. Тогава той счупил външното стъкло на прозореца до входната врата, за да влезе от там, докато вътрешното останало здраво. Извадил револвера, насочил го срещу О. и произвел изстрел, стреляйки в посока към вратата.

Изпадналата в паника пострадала, отворила прозореца, при което обвиняемият успял да се надвеси над него. Жената инстинктивно започнала да се брани и да пречи на обвиняемия да влезе в жилището ѝ през прозореца, като го хванала за ръката, с която държал револвера и се опитвала да я отмести настрани.

Борбата между двамата продължила няколко секунди. Обвиняемият натиснал спусъка на револвера и отново произвел изстрел, при което проектилът ударил стената вдясно. Шокираната жена взела стол, като го задържала пред себе си, за да се предпази от изстрелите на обвиняемия, който отново бил насочил револвера срещу нея. Той натиснал спусъка, но оръжието не произвело изстрел (револверът засякъл), а патронът останал в гнездото на барабана.

Произведените изстрели и виковете на изплашената жена събудили околните жители и в съседните къщи светнали лампите. При това положение, обвиняемият решил да се оттегли незабавно от местопроизшествието, защото рискувал да го заловят близките и съседите на пострадалата. Отдалечавайки се, той изхвърлил револвера и го покрил набързо с пръст.

Изплашен от последствията на извършеното от него, обвиняемият решил максимално бързо да замине за Германия, като дори не се отбил до хотела, за да си вземе останалия там багаж.

Към 08:30 ч. С.К. пристигнал на ГКПП – Видин, където при извършване на граничната проверка бил задържан от полицаите, тъй като към онзи момент вече бил обявен за издирване от оперативно – издирвателните служби на МВР – гр. Благоевград.

Револверът бил намерен случайно на следващия ден от непълнолетно момче.

По отношение на обвиняемия е взета мярка „Задържане под стража“ и „Забрана за напускане пределите на Република България“.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия С.К. да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *