HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

На трапеза ловците и риболовците от Кавракирово си избраха нов отговорник, вдигнаха тостове за здраве и добра слука

Групата на ловците и риболовците от петричкото село Кавракирово се събраха на традиционен курбан за здраве и слука през настоящата година. Сбирката бе уважена с присъствието на 29 ловци и риболовци и се проведе под дървения навес на черковния комплекс “Св. Илия” край селото, който е построен с тяхното активно участие. Ловците хапнаха от вкусния курбан и до късния следобед пяха стари шлагери, редувайки ги с наздравици с руйно вино и люта ракия.
Междувременно в присъствието на най-възрастния ловец – 86-г. Георги Танушев, бе изпълнено и решението на общото събрание на дружината за избор на отговорник на групата. След проведено тайно гласуване за нов отговорник бе избран Бисер Танушев, един от младите ловци, доказал се през последните няколко години със своите организаторски възможности, хъс и желание за работа.
Досегашният отговорник Васил Стоянов поздрави Танушев и му пожела успех в мобилизиране на ловците и риболовците за изпълнение на отговорната задача по стопанисване на дивеча и рибата в землището на селото.
МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *