На тръгване от морето орлетата вкараха само един на соколите, отказаха контролата с „Левски“ заради страха от чуждото разузнаване

На тръгване от морето вчера на обяд орлетата записаха рутинно 1:0 срещу новака в професионалния футбол „Спартак“ /Вн/ на стадиона в Несебър. В предните две летни проверки хората на Уорън Фийни сложиха шестици на „Марек“ и на „Созопол“, но срещу соколите бяха пестеливи и очевидно обзети повече от мисълта за предстоящото пътуване към дома след лагера в Слънчев бряг. Същевременно отпадна най-престижната контрола в подготовката срещу „Левски“, която беше договорена за събота. От лагера на сините алармираха за проваления спаринг по вина на „Пирин“ и веднага намериха заместител  в лицето на съименниците от Лом, водени от Емил Велев-Кокала. По неофициално потвърдена информация причината за отказа на благоевградчани се оказва прякото телевизионно излъчване на срещата, което не се е понравило на мениджъра Уорън Фийни заради страха му разузнаването на противниците в първенството да получи на тепсия тактическите прийоми, позициите на неговите избраници и моментната форма на отделните играчи броени дни преди старта на първенството.

Минималната победа срещу спартаковци донесе Станислав Костов в 13-та мин. след прецизна асистенция на Венцислав Бенгюзов. Централният нападател, който се завърна вкъщи това лято, се разписа миналата седмица и в мрежата на созополци. Титулярен дебют бе даден на англичанина Джордж Грийн. Халфът от Обединеното кралство изкара едно полувреме и отстъпи мястото си на Асен Либяховски. На почивката вратарят Петър Петров беше заменен от Димитър Шейтанов, а пълната смяна на полевите играчи дойде двайсетина минути преди края. Капитанската лента до появата на Николай Бодуров отново имаше нов притежател – Светослав Дяков, а не Петър Занев. На терена не се появи единствено грузинецът Гурам Гощелиани, който е с лека настинка. В състава на варненци игра освободеният от пиринци след края на кампанията Архан Исуф, който първо мина през „Миньор“ /Пк/, преди да акостира в морската ни столица.

„ПИРИН“: Петров /46-Шейтанов/, Дюлгеров /70-Ив. Тодоров/, Занев /70-Бодуров/, Попев /70-Старокин/, Янев /70-Ст. Николов/, Св. Дяков /70-Станоев/, Сп. Георгиев /70-Тасев/, Грийн/46-Либяховски, 70-Манолев/, Ст. Костов /70-Пр. Йорданов/, Бенгюзов /70-Хендерсън/, Карачанаков /70-Брахими/.

„СПАРТАК“ /ВН/: Нисторов, Исуф, Луго, Ибрям, Боев, Илиев, Н. Иванов, Стефанов, Сабри, В. Митев, Бабалиев /Атанасов, Божилов, Вл. Мирчев, Д. Начев, Н. Борисов, Пенев, Янакиев, Кулев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *