На тържество с роднини и приятели абитуриентка от училището за танцово изкуство разкри: Искам да стана детска учителка

Родителите на зрелостничката от  Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/ Габриела Манева – Красимир и Любка Маневи от дупнишкото село Бистрица, събраха на тържество приятели и роднини да отпразнуват абитуриентската й. Дядо Георги, на когото тя е кръстена, я поздрави по телефона от Италия. Той от дълги години живее и работи там и не успя да присъства на тържеството на първородната си внучка .

Габриела Манева е първото момиче от Бистрица, което завършва НУТИ, и семейството й е особено гордо с факта. Абитуриентката, която получи много поздравления за успешното завършване, беше облечена за тържеството с роднините  в бяла семпла рокля с ръкав, тип “камбана”, а за бала родителите й купили пищна, но изящна рокля, похвали се момичето.

Габриела желае да стане детска учителка и затова решила да кандидатства в ЮЗУ. “Много  танцови школи по фолклорни танци има в Дупница. Искам да се реализирам като детска учителка, но танците и ръчениците остават в душата ми. На тях ще уча малките деца. Мисля обаче, че мястото ми е там, при децата”, заяви Г. Манева.

Нейни приятелки от училището дойдоха в село Бистрица, за да я уважат с присъствието си на тържеството, а на хорото възпитаничките на танцовото училище блеснаха с наученото през годините. Не се посрамиха и гостите на купона.

Родителите та Габриела – Красимир и Любка Маневи, откриха танците с танго, а общинският съветник от ГЕРБ, хидрологът и музикант Димитър Крекманов, покачи адреналина на купонясващите с любими народни песни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *