На финалната права! 600 членовете на БСП в община Благоевград с право да изберат пряко лидера си в събота, настройките масово за К. Нинова

600 членове на БСП от община Благоевград в събота ще имат право да гласуват кой искат да е лидер на партията, съобщи общинският председател Любен Милев. Хората с партиен билет ще могат да пуснат изборната си бюлетина в един от 3-те пункта за гласуване – централата на БСП до река Благоевградска Бистрица, Евроклуба в бизнес сградата на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ или до общинския плувен басейн в жк „Еленово“. За членовете на партията в селата на общината ще обикаля подвижна урна. Изборният ден на 12 септември започва в 7.00 и свършва в 19.00 часа.

По прогнозите на Л. Милев в Благоевград Нинова ще е безспорен победител, защото „никой не сменя коня пред каруцата, когато каруцата върви“. Според него тя е човекът, който иска партията да върви напред, а опонентите за поста й са тези, които искат да продължат да си умножават капитала на гърба на БСП.

Днес в Благоевград ще пристигне и изборната бюлетина, на която ще бъдат напечатани 4-те имена на претендентите за председателския пост – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Преди дни официално от надпреварата с мотив, че изборът е предварително опорочен, се отказа Георги Тодоров. Същото е твърдението и на Янков и Жаблянов, които призоваха членовете на БСП, които имат намерение да подкрепят тях, въобще да не ходят да гласуват. Апелът им е удар под кръста за смятаната за фаворит Корнелия Нинова, защото изборът й за председател на БСП ще бъде зачетен само ако до урните отидат поне 50% от имащите право на глас социалисти.

Днес ще стане ясно и колко са членовете на БСП в Благоевградска област, които ще могат да гласуват в събота. Поради личен семеен ангажимент на областния лидер Валери Сарандев списъците на 14-те общински организации ще бъдат предадени на Л. Милев в Благоевград, уточни самият Сарандев.

Както и в национален мащаб, в Благоевградска област също се очаква преобладаващата част от гласувалите да дадат предпочитанията си за К. Нинова, а основният й претендент Кирил Добрев да загуби драматично надпреварата. Сигналите за това дойдоха от родния му град Гоце Делчев, където Нинова има сериозно лоби в лицето на зам. председателя на БСП и най-доверен неин другар Владимир Москов, когото тя посочи за свой заместник, докато е в предизборна кампания, както и областният председател на БСП в Благоевград Валери Сарандев. По време на номинационните събрания в първичните партийни организации преди 2 месеца в гоцеделчевската общинска организация, която е най-многобройна в Благоевградска област, Корнелия Нинова получи 33 номинации за председател на БСП, а Кирил Добрев – само 3.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Всички за Кирил Добрев!

  Както каза един социалист с над 40-годишен партиен стаж:

  “Нинова е вредна и за БСП, и за България!”
  Както всички виждаме – деструкцията е налице.
  Причината – липса на идеен и всякакъв друг капацитет за лидер.

  Ако беше обратното – нямаше 4 години все да се катери по гърба на Борисов,
  за да блесне с … отразена светлина.

  Какво ДОБРО за българския народ направиха депутатите на БСП за тези 4 години под ръководството на Нинова?!
  Период, за който са получили добри заплати.
  Ако приемем годишната заплата на 1 депутат да е 60 000 лв. (5 000 х 12 мес.)

  То 80 деп. х 60 000 лв. х 4 години = 19 200 000 лв. !

  Какъв продукт за суверена, какво ДОБРО, произведе БСП – Нинова срещу тези пари?!

  Първо, избройте “добрините”, ако откриете такива и тогава вървете да гласувате.

  П.С. Срам и позор ще е, ако Благоевградската област БСП не подкрепи Кирил Добрев от нашия си Пиринския град Гоце Делчев!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *