Топ теми

НА ФОРУМ В МС! Премиерът Б. Борисов посочи плувния басейн в 8-мо СОУ – Благоевград за успешен пример за изграждане на спортна инфраструктура в училищата

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща, по време на която бяха  представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Форумът, който се проведе в Гранитната зала в МС, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов.

За успешен пример в посока изграждането на спортна инфраструктура в учебните заведения премиерът Борисов посочи построения плувен басейн в VIII СУ – Благоевград. Той призова градивната дейност да продължи.

Само преди дни кметът на Благоевград д-р Камбитов направи първа копка и на проект за разширяване и модернизация на материалната база в Благоевградска професионална гимназия чрез изграждане на триетажна пристройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите, изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност „Автомобилна мехатроника”.

Освен това община Благоевград има внесено проектно предложение „Обновяване и модернизация на образователната     инфраструктура в Благоевград“ по приоритетна ос 1. Проектът включва общо четири обекта, а именно Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“, Трето основно училище „Димитър Талев“, Пето средно училище „Георги Измирлиев“ и Детска градина №8 „Вечерница“.

Общините в България имат разпределени 624 млн. лв. за развитие на образователната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дигникраци Мушкачева

    Как така този път пробивната шефка на VІІ.мо даскало не е успяла да се намърда между проектите? Изтървала е кмето, да навакса…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *