На футболен турнир събират средства за лечението на млад мъж от село Дрен в Германия

Жестоко заболяване застрашава живота на млад мъж от радомирското село Дрен. За лечението му са необходими много средства, а от селото организират футболен турнир, за да му помогнат. Съпругата на Димитър Борчев призова за помощ.

„Дайте шанс на съпруга ми да оздравее и да вижда синът ни как расте”, обърна се към жителите от региона тя във Фейсбук.

На 30 август (неделя) на стадиона в радомирското село Дрен ще се проведе благотворителен турнир по футбол в подкрепа на Димитър Борчев, който е на 29 години и е диагностициран с тежката диагноза мозъчен тумор. Инициативата за футболния турнир е на негови приятели. Младият мъж, който е от село Дрен, има съпруга и дете.

„Историята на Димитър започна на 21 юли тази година, когато беше диагностициран с мозъчен тумор, след като получи припадък, съпроводен с гърч, пред мен и 17-месечния ни син. Това беше най-страшният момент в живота ни, когато се чувстваш най-безпомощен и си мислиш, че се случва най-лошото с човека до теб. След като най-големите ни страхове се потвърдиха и чухме диагнозата мозъчен тумор (Glioma), животът ни се преобърна. Моля ви, дайте шанс на съпруга ми да оздравее, да бъде с нас и да вижда синът ни как расте!”, пише съпругата му Цветелина Борчева във Фейсбук.

След многократни консултации, мнения и препоръки от неврохирурзи в България и чужбина най-адекватното и ефикасно лечение за Димитър би било в болница в Хановер, Германия. Сумата, която трябва да се заплати в най-кратък срок, е непосилна за семейството му – 60 000 евро.

Програмата на футболния турнир ще започне в 16:00 ч. с женски футболен турнир на малки вратички. В 16:45 ч. ветерани ще премерят сили с млади надежди. В 17:30 ч. за удоволствие на зрителите ще се изпълняват дузпи. В 18:00 ч. е предвидена контролна среща между отборите на „Верила” /Дрен/ и „Спортист” /Драгичево/.

Всеки, който има желание да помогне за лечението на Димитър, може да се включи и с паричен превод по следната сметка:

IBAN: BG76BGUS91601008257300

BIC: BGUSBGSF

Велизар Димитров Борчев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *