На чаша вино ценителите на музиката и лириката се насладиха на стиховете от последната книга на актрисата и поетеса Василка Сумева

Ценителите на музиката и лириката в Дупница останаха омагьосани от великолепния музикално-поетичен спектакъл „Музиката – поезия на душата, поезията – музиката на сетивата“, на който известната актриса Василка Сумева и поетеса, с псевдоним Калина Влади, представи своята трета стихосбирка „Докато дишам“.

„Много се радвам, като виждам пълна залата. Благодаря Ви, че уважихте представянето на третата ми поетична рожба „Докато дишам“. Стиховете в третата ми книга са 96 и това число не е случайно. Аз съм родена на 9-о число, а числото 6 е числото на любовта. А самото число 96 има огледален образ. Днешният ден е за мен четворен празник, първо е ден на поезията, второ е ден на възрастните хора, а аз вече съм пенсионер от театъра, ден е на вегетарианците, аз съм вегетарианка, и ден на кафето, а аз обичам много да пия кафе… И не на последно място е Покров Богородичен. Докато дишам, ще продължавам да играя на сцената и да пиша“, сподели пред уважаваната аудитория актрисата и поетеса Василка Сумева, която запозна присъстващите с част от своите стихове. Очарователните млади дами, пианистките Яна Чинова и Йорданка Дренска, цигуларката Августина Георгиева, младата певица от вокален състав „АртПоп“ Ангела Драгомирова, водещата на събитието – актрисата от ОбДТ „Невена Коканова“ гр. Дупница Анастасия Левордашка, и чаровният китарист Йонко Неделчев получиха бурни аплодисменти за своя талант. Организаторът „Културни институции“ в община Дупница Анна Пепелджийска от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев подари на авторката на книгата поздравителен адрес и разкошен букет цветя.

Празникът на музиката и поезията, завърши с чаша червено вино, вкусни шоколадови бонбони и с пожелание очарователната поетеса Калина Влади да напише скоро и четвъртата си книга.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *