На 1 юли стартира работата по подмяната на канализацията по ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

Свързват Зелен дол, Долно Българчево, Бучино, Селище и Горно Българчево с градския водопровод, така че да се осигури нормално водоснабдяване до следващото лято

Проект за свързване на група населени места с градския водопровод, така че да се осигури нормално водоснабдяване до следващото лято,  беше обсъден на работна среща между инженерните екипи на община Благоевград и представители на  ВиК.

Проектната разработка е на ВиК – Благоевград, като са планирани два етапа.

Етап 1: Трайно решение на проблема с водоснабдяването на селата Зелен дол и Долно Българчево.

Етап 2: Нормално водоснабдяване на селата Бучино, Селище и Горно Българчево.

Обсъдени са и необходимите изменения на Общия устройствен план за предвиждане за помпена станция в Зелен дол, както и процедиране на Подробен устройствен план за новото водопроводно трасе.

Процедурите са тежки и сложни, но се съгласихме заедно да положим усилия за бързото им придвижване. Ако няма непредвидени препятствия, следващата година проектите трябва да са изпълнени, заявиха от общинската администрация в Благоевград.

На срещата са обсъдени и текущите ремонти на ВиК мрежата в града и възстановяването на асфалтовите настилки след това. На 1 юли ВиК – Благоевград започва подмяна на канал по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ – от кръговото кръстовище при Строителния техникум до моста под пазара. Изпълнител е „БМ ГРУП“. Община Благоевград проучва възможността след ремонта да се обнови асфалтовата настилка на цялата улица, тъй като тя е силно компрометирана от пропадания, които вероятно ще се задълбочат след разкопаването за подмяна на канала.

Това лято ще се обнови и водопроводът на ул. „Христо Татарчев“ (от градската градина до „Лирата”), на ул. „Братя Миладинови“ (в частта под градската градина) и на ул. „Мара Бунева“, като улиците ще бъдат преасфалтирани. Проектите са включени в инвестиционната програма на ВиК – Благоевград, заявиха от общинската администрация.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *