На 11.11. Хр. Шопова връчва молба за напускане от зам. кметския пост в Благоевград, Иво Николов още не знае дали и кога ще го направи

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Благоевград Христина Шопова на 11.11.2019 г. ще връчи молбата си за напускане на временно изпълняващия длъжността кмет на Благоевград Иво Николов, съобщи за „Струма“ самата тя.

„Смятам, че така е редно. Вече имам няколко оферти за работа и нито една от тях не е свързана с Благоевград”, заяви Шопова, която в продължение на 3 години отговаряше за ресор, включващ здравеопазване, социални дейности, образование, култура, спорт и пиар. Преди това тя бе директор на дирекция “Хуманитарни дейности” в община Благоевград, където ресорът й беше същият. Шопова пристигна в родния Благоевград от София, където до 2011 г. работеше като пиар на трупата на Нешка Робева. Тук тя пое първата кандидаткметска кампания на Атанас Камбитов и оттогава не само е плътно до него, но и се води най-довереният му човек.

Вчера Шопова се върна на работа след отпуск и заяви, че денят й е ангажиран с няколко неотложни ангажимента, сред които и да провери докъде е стигнала процедурата по настаняването на одобрените благоевградчани в новите 183 социални жилища на Благоевград, изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Списъкът на новодомците бе одобрен още в началото на тази година и от 1 ноември започна приемът на документи за настаняването им. Вчера пък всички били извикани да подадат и необходимите медицински документи, но според обадили се в редакцията благоевградчани служителките в стая 323 им заявили, че сега вече влизането им в новите жилища зависи от новата власт. Според Хр. Шопова отговорът на общинските служители не е бил заядлив, а резонен, защото настанителните заповеди трябва да се издадат от нарочна комисия, в която задължително влизат и двама общински съветници, а законен и легитимен ОбС в Благоевград ще има чак на 11 ноември, когато е насрочена клетвата на новоизбраните.

„Ние имахме готовност до 2 седмици да започнем настаняването на хората, сред които има ужасяващи случаи на мизерия, но сега вече не мога да отговарям за срокове”, коментира Шопова.

Млади семейства пък питаха тогава защо точно в последния работен ден преди балотажа са поканени в кабинета на Хр. Шопова, където тя лично разговаряла с всеки от тях?! Това предизборно шоу ли бе и кому бе нужно, питат те!

Другият заместник-кмет на Благоевград Иво Николов обаче не може да каже дали и кога ще напусне поста, защото той не е обикновен заместник-кмет, а в момента е вр.и.д. кмет на общината до встъпването в длъжност на новия градоначалник и като такъв имал доста допълнителни функции.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Иво Николов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Бени

    Тая пъча е като марценкова в руг едно към едно кухи леики гълтат по много но идва време да повръщат

    Отговор
  2. Клатинчаров

    Оправна си е женичката море …арно си помина ….са ке си найде друг кмет и готово …ама не де ….да не се е свършил свето …па и вие …кадърното си е кадърно …

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *