На 16 г. почина една от най-добрите надежди в колоезденето

Една от най-големите надежди в българското колоездене – 16-годишният Митко Тихомиров Тодоров, който е шампион в своята възрастова група, загуби тежката битка с болестта си – сарком на меките тъкани, съобщават негови близки.

Митко почина преди няколко часа, а погребението му ще бъде утре в родния му град Обзор. Очаква се на погребалната процесия да присъства целия град. Болката на Обзор е неуписуема, защото изпращам младо и изключително позитивно момче, на което специалисти предричаха бляскава кариера в спорта, пише “Флагман”.

очно когато е на върха, усмивката му е на лицето и купите в ръцете, момчето внезапно се влошава, а лекарите му поставят тежката диагноза „сарком на меките тъкани”. Митко претърпява спешна операция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София на гръбнака за отстраняване на образуванието. След нея обаче последвала втора манипулация в Турция. За да се възстанови напълно, са били необходими поредица химио и лъчетерапии. Средствата за тях семейството събрало чрез дарения, благотворителни каузи и помощта на дамския клуб „Монро” в Обзор.

За известно време Митко отново се изправя на крака, но преди седмица коварната болест отново го събаря. 16-годишното момче внезапно започва да се обездвижва и парализира в областта на краката. След поредната доза прегледи и консултации с турските медицински лица се установява, че по гръбначния стълб на Митко са се образували нови два тумора. Влошеното здравословно състояние на обзорския шампион налага спешна манипулация чрез химио и лъчетерапии, които трябва да стартират до няколко дни. Семейството обаче не разполага с исканите средства за лечението. Надява се обаче добрите хора, с големи сърца да помогнат на детето им и Митко отново да има бъдеще.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *