На 2 декември в Благоевград Калин Врачански е лорд Хенри в грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей”

На 2 декември от 19:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд. Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната. Веднага след първата премиерна дата към екипа на театъра заваляха отзиви от зрители и колеги, които споделяха възхищението си.

За няколко месеца „Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи  в страната – Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а на 8 октомври 2019 г. спектакълът откри Международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Блестящата игра на Севар Иванов в ролята на Дориан Грей оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *