На 3 октомври с. Церово излиза за 4-и път през годината пред урните – ще си избира кмет

Президентът Румен Радев насрочи частични местни избори в благоевградското с. Церово на 3 октомври 2021 г. Президентският указ е подписан на 25 май и публикуван в броя на „Държавен вестник” от 28 май.

Това ще са четвъртите избори в благоевградското село тази година след редовните парламентарни през март, частичните избори за общински кмет през юни и предсрочните парламентарни избори през юли. Няколко дни не стигнаха на президента да направи изборите в Церово 2 в 1, като ги насрочи за 27 юни – заедно с тези за избор за кмет на община Благоевград.

Въпреки че датата 3 октомври е сравнително отдалечена, БСП и „Има такъв народ” вече направиха заявка, че ще участват с партийни кандидатури за кмет на Церово.

Селото остана без управник след смъртта на Лефтер Едипов през март. През 2019 г. той бе независим кандидат и се състезава за поста заедно с бившия селски управник Румен Виранов от БЗНС и Иван Саков от ГЕРБ, а на балотажа победи кандидата на ГЕРБ само с 13 гласа.

Церово е от големите села в общината – с 585 избиратели, които са предимно традиционалисти – от 2007 г. те неизменно гласуват за Едипов въпреки многото оплаквания от хигиената в селото, което е превърнато в сметище. През годините за кметския стол редовно издигаше кандидатурата си и Румен Виранов, който преди да бъде издигнат от земеделците, беше кандидат на ВМРО, а преди това – и на СДС. Според наши източници на предстоящия вот Виранов отново ще се кандидатира, но от коя партия, ще стане ясно през септември.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *