На 43 дка край АМ „Струма” ще строят мегакомплекс с мотели, бензиностанции, магазини…

Столична фирма ще строи мегакомплекс в землището на с Долна Диканя, до АМ „Струма“. Фирма „Ефективни енергии“ ЕООД, регистрирана в София, район „Триадица“, бул. „Хр Ботев“ 28, е поискала екологична оценка от РИОСВ – Перник за изграждането на мотели, ТИР паркинги ,безнзиностанции, газстанции и магазини в близост до АМ „Струма“ в местността Маклище в землището на с. Долна Диканя.

От РИОСВ – Перник са дали картбланш на фирата да строи, тъй като според експертите няма опасност от замърсяване на околната среда в района.

Съсобственици на  „Ефективни енергии“ ЕООД са Пепи Трайчев и Дария Иванова Станкова. Справка в Търговския регистър показва, че Пепи Петров Трайчев има участие в много фирми с френско участие, свързани с енергетиката, туризма и търговията. Той е собственик и на ВЕЦ „Яхиново“ край едноименното село в община Дупница. Друга фирма на Пепи Трайчев в Югозапада е „Пиринска Бистрица-Каскади“ ЕАД. През 2015 г. Пепи Трайчев е регистрирал фирма „Оранжерии-Долна Диканя“, като адрес е посочено кметството в селото. Фирмата ще строи в собствен имот. Тя е подписала договор с „ВиК” – Дупница за изгребване и пречистване на отпадните води от комплекса. От Басейнова дирекция в Благоевград са дали положително становище  за строежите на територия от 43 кв.м край с Долна Диканя.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *