На 83 г. си отиде Георги Митрев – една от песенните перли на Коларово

Семейството и роднините, стари приятели и съселяни от петричкото село Коларово, от Подгорието и страната се сбогуваха вчера с Георги Златков Митрев. Той се спомина на 83 години след мъчително боледуване. Георги Митрев, или Гошето Златков, както беше известен, е издънка на стария възрожденски род Митреви. Бащата на Гошето е авторитетният общественик от средата на миналия век Златко Митрев – районен координатор за Подгорието на политическата формация „Звено“, член на националното й ръководство и личен приятел на нейния лидер и два пъти български премиер Кимон Георгиев.

Професионалният път на Георги Митрев преминава през някогашните АПК и РПК в село Коларово, където е обикновен работник и един от последните чифчии – орачи и бръздачи с кон.

Георги Митрев ще остане в паметта на поколенията и като един от великолепните вокалисти на фолклорен ансамбъл „Подгорие“ и на мъжката фолклорна група „Комитска песен“, спечелили на село Коларово през 60-80-те години на миналия век непреходна песенна слава.

ДИМИТЪР ТРЕНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *