
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница – 500 г
- череши – 600 г
- нишесте – 1 бр. ванилия
- бисквити – 200 г Закуска
- захар – на вкус
- канела – на вкус
- краве масло – 125 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Премахвате костилките на черешите и прибавяте нишестето и канелата. Бисквитките се смилат.
Вземате една кора и намазвате с масло и слагате друга кора.
Слагате от черешите, 2 с.л. захар и 2 с.л. от бисквитките, завивате и нареждате в тава, покрита с хартия за печене.
Отгоре намазвате плодовия щрудел пак с масло.
Невероятният щрудел с череши се пече на 180°C при предварително загрята фурна.
Източник: Таня Василева – Българските ястия и рецепти