Неврокопският митрополит Серафим благослови жителите на благоевградското село Бело поле

Божествена света литургия отслужи днес Неврокопски митрополит Серафим, заедно със свещеници, в красивия храм „Успение Богородично“ на  благоевградското село Бело поле. Това е и първата архиерейска служба след освещаването на храма. „Неделя е ден на възкресение и в себе трябва да възкресим онези качества, които Господ е заложил изначално при нашето създаване, тях трябва да търсим да възкресим, защото те представляват Божият образ в нас. И онзи паднал, умъртвен, или  по-скоро, замърсен Божи образ от нашите грехове, ние трябва да почистим и да възкресим! Разбира се това става и с помощта на Божията благодат, която получаваме по време на Светата литургия и на другите тайнства в черквата. Това става и с помощта на нашите лични усилия – човек да се труди, да се бори с греха и злото в себе си! Надеждата, която имаме е Възкресението Христово! – това заяви в интервю за Радио Благоевград Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Снимка

Според Иван Стойчев, кмет на Бело поле, идеята е жителите на селото да получат божията благословия за здраве, късмет и любов. „ Помолих се да бъдем здрави всички в Бело поле, да забравим злото, да си подадем ръце  и всички заедно да вървим напред. Гордостта на селото ни е красивата черква – с прекрасен интериор и отвън, и вътре е изографисана, с електронно биене на камбаните. Заслужава си човек да дойде тук и да я види! – каза кметът, цитиран от БНР.

Снимка

Духовният водач на Пиринско Серафим отправи и своя архиерейски благослов към жителите на село Бело поле: „Да се усилват във вярата, да се украсяват с евангелските добродетели – те са вечни и непреходни! Да посещават, да се радват на този красив нов храм, който от няколко години е осветен! Не на последно място – здраве и благополучие във всяко дело!“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *