Неврокопски и гръцки пещерняци се спускаха в недрата под Рибново и Осиково

Гоцеделчевските пещерняци от клуб „Прилеп“ скрепиха дружбата с колеги от клуб „Ексокавалас“ от гръцкия град Кавала със съвместна експедиция, с която бе поставено началото на бъдещ традиционен спелеоложки форум „Неврокоп“.

През трите дни на първото издание на Спелеоложки форум „Неврокоп 2018“ международната експедиция проникна в пещерите „Мануилова дупка“ в землището на с. Рибново и „Цареви порти“ в землището на с. Осиково. През ноември неврокопските спелеолози ще върнат визитата на приятелите си от Кавала. Пещерняците от двата клуба ще изследват пещери в землищата на Кавала и Алистрати.

Освен непознатите маршрути на българска територия гръцките спелеолози можаха да изпробват качествата и на небезизвестната шатра на гоцеделчевските „Прилеп“-и, които са известни не само в България, но и извън нея. Тя е изработена собственоръчно от участниците в клуба, а проектът е на ветераните Славчо Кокошаров и Димитър Пейчев. В нея се побира оборудването, а така също повече от 20 души, че и повече, което помага за сплотяването на редиците, смятат мнозина, усетили невероятната атмосфера на съоръжението.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *