Неврокопски митрополит Серафим ръкоположи за дякон Борислав Галчев от Добринище

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ръкоположи за дякон Борислав Галчев от град Добринище. Ръкоположението се състоя в храм “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Якоруда, където митрополитът отслужи светата литургия в неделния ден. Десетки миряни, свещеници от Разложка духовна околия, дякони и иподякони присъстваха на ръкополагането. Сред гостите бяха и членовете на църковното настоятелство в Добринище.
След ръкополагането дякон Галчев ще помага при богослуженията на отец Янко Русков, който скоро получи най-високото църковно отличие в реда на свещениците и бе провъзгласен за Ставрофорен иконом, както и на Негово Високопреосвещенство при пътуванията му из Неврокопска епархия.
Младият дякон Галчев е завършил Софийската духовна семинария и е член на църковното настоятелство в Добринище.
“Това е голяма радост за всички в Разложко, защото свещениците сме малко и ни е много трудно да обслужваме цялата околия. Изпитваме големи затруднения, което е доста тревожно. Нека Божията помощ да бъде над него и да служи на Бога и на човеците”, каза отец Русков.
След ръкополагането Б. Галчев получава право да участва в съслужие със свещениците и епископите в тайнствата, обредите и богослуженията, но все още няма право да ги извършва самостоятелно.

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ръкоположи Б. Галчев за дякон


ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *