Неврокопчани засилиха кресненци към селската група

„Пирин“(ГД) победи „Перун“ с 2:0 и засили кресненци към селската група. В герой на срещата се превърна ветеранът Петър Лазаров, който сложи гол и асистенция на своя сметка и навъртя най-голям километраж от всички футболисти, въпреки че игра с неотшумяла напълно контузия. Благодарение на негово точно подаване дебютно при мъжете се разписа 17-годишният Ангел Джунов. Гостите могат да съжаляват за пропуснатата възможност да си тръгнат поне с гочка, след като играха по-добре от своите домакини през втората част. В потвърждение на това наставникът на неврокопчани Димитър Крушовски нахока подопечните си за неубедителното представяне след почивката. „Започнахме добре и заслужено поведохме, но не мога да си обясня на какво се дължи спадът ни през вторите 45 минути.  Държахме се така, сякаш ние сме догонващи в резултата и сме гости. Бяхме разсеяни, жив късмет е, че не получихме попадение в мрежата си. Може би имаше умора от мача в сряда, а и разочарование, че владеехме инициативата срещу „Велбъжд“, но паднахме. Доволен съм поне от това, че пореден млад футболист успя да вкара гол за първия отбор и показа, че намиращите се на пейката момчета на по 16-17 г. имат добро бъдеще. Петър Лазаров може да бъде добър пример за всеки от тях с ежедневния и упорит труд, който полага, и с професионализма, който проявява“, заяви старшията на пиринци. „Доволен съм от момчетата, които се раздадоха до последно и се бориха до последния съдийски сигнал. Нямахме малко късмет да съумеем да завършим с гол усилията ни в атака и тогава изходът можеше да бъде различен. Все пак загубихме една битка, но войната продължава, с образно обобщение на видяното коментира колегата му на отсрещната скамейка Марин Златков.

Гостите създадоха първата опасна ситуация пред една от двете врати в 9-та мин., но Абди Абдиков неутрилизира шута на Кристиян Ангелов. В 24-та мин. П. Лазаров внесе спокойствие в домакинските редици с неотразим изстрел от въздуха от границата на наказателното поле. След още две минути Асен Либяховски излезе сам срещу Атанас Тъпигьозов, който обаче опази мрежата си. Скоро след това Павел Головодов от фал за малко не порази целта, а в 40-та мин. пропусна от 2 метра Лъчезар Дафков. В 47-та мин. Иван Георгиев пробва рефлекса на пиринския страж, в 65-та мин.  попадение на Александър Александров беше отменено заради засада, нямаше късмет и влезлият на смяна управител на перуните Благовест Ангелов. В продължението на мача Лазаров проби по фланга и след паса му тийнейджърът  Джунов сложи точка на спора.

„ПИРИН“ /ГД/: Абдиков, Гуцев, Кочанов, Грозданов, Лазаров, Головодов, Либяховски, Р. Петров (61-Киряков), Головодов, Коршумов (65-Вражали), Дафков (90-Джунов).

„ПЕРУН“: Тъпигьозов, Токов, Найденов, Н. Димитров, Б. Станчев (60-Харизанов), Златков, Добринков (60-Харалампиев), Ив. Георгиев (73-Бл. Ангелов), Кр. Георгиев, Кр. Ангелов, Бориславов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *