Неврокопчани скочиха срещу строителната бригада на бизнесмена Руен Кирев, жалват се от системен тормоз

Работните  бригади на една от най-мощните строителни фирми – БКС, на бизнесмена Руен Кирев редовно тормозят жителите на Гоце Делчев. Работниците не се съобразяват с времето на работа, с почивните за жителите на града часове, въпреки че има издадена Наредба №1, която установява часовете, през които не трябва да се вдига шум и да се безпокоят гражданите.

В събота са постъпили няколко сигнала на спешния телефон 112, че в района на улица „Пейо Яворов“ от поредния новостроящ се жилищен блок на БКС се разнася невъобразим шум и децата не могат да спят. След проучване на сигнала от спешния телефон заявили, че „според местното законодателство до 14.00 на обяд в събота може да се правят шумни строителни дейности“. Дежурните обаче заявили, че ако това продължи след 14.00 часа, когато е абсолютно забранен всякакъв шум, могат отново да сигнализират органите.

Шумното наливане на бетон обаче не е спряло и в 15.00 часа, възмутени граждани отново сезирали спешния телефон. На мястото пристигнали органите на МВР, които направили забележка на строителите. Те обаче продължили още половин час да си наливат строителния материал, защото според тях бетонът щял „да се развали“, ако спешно не бъде налят.

Много неврокопчани са възмутени от двойния стандарт на органите на реда в града. За по-висока музика в нерегламентираните часове веднага се вземат мерки, а за нарушенията на разпоредбите за шума от строителните босове в града – очите се затварят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *